Ahtapot Salatasi

AfetSu

Bayan Üye
Malzemeler
2 - 2.5 kg ahtapot
1 su bardağı zeytinyağı
2 diş dövülmüş sarımsak
1/2 limonun suyu
1/4 demet maydanoz

1310397703_400.jpg


Tarif
Ahtapotun gözlerini ve ağzını çıkartın.
Akar su altında uzun süre temizleyin, süzün ve etini yumuşatmak için dövün.
Kollarını ve gövdesini aynı uzunlukta dilimlere bölün ve içinde kaynar su bulunan bir tencereye atın.
Tencereye attıktan sonra bir saat pişirin.
Yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin.
Pişme düzeyini çatalla kontrol ettikten sonra ahtapotu süzün ve soğumaya bırakın.
1 cm kalınlığında dilimler halinde doğrayın.
Bir salata tabağına zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, limon suyu ve ahtapot parçalarını koyup iyice karıştırın.
Biraz dinlendirip, üzerine maydanoz serpiştirin ve servise sunun. Afiyet olsun.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst