Köşe Akvaryum Yapımı

NewCS

Kayıtlı Üye
Anlatım Bana Ait Değildir.


Tasarıma uygun olarak 20x20 mm ve1,5 mm et kalınlığında 8 metre profil aldım, milimetrik hesaplarla kesme ve bükme işlemini tamamladım.



Mahalledeki demirciye götürüp ustayla birlikte kaynak işlerini tamamladım, vida deliklerini açtım, boyadım.


Masanın üst tablasını tasarıma uygun olarak kestiremedim, Bauhaus’taki usta sadece düz kesimler yapabileceklerini söyledi, ben de 75x75 ebadında kare bir tabla kestirdim, evde fazlalıkları testere ile kesip düzelttikten sonra kenarlarına Bauhaus’ta pvc kordon geçirttim.

Ölçülere uygun diğer parçaları kestirdim.

Dışta kalan kenarlarına ütü ile kenar bantlarını yapıştırdım. Çekmeceleri, kapakları ve masanın yanlarının montajını yaptım





Akvaryumdaki elektrikli aletlerin takılacağı 6 adet prizi masanın içine sabitledim,





2 adet 3’lü anahtarı plastik bir plaket üzerinde birleştirdim ve masaya monte ettim, kablo bağlantılarını tamamladım.


Ayarlı plastik ayakların montajını yaptım.



Üst tablanın köşesine kablo ve hortumların geçeceği deliği açtım ve bilgisayar masalarında bulunan plastik malzemeyi taktım.

Masayı yerine yerleştirdim, 50 litrelik geçici akvaryumu üzerine koydum kabloları, hortumları delikten geçirdim eko sistemi!! harekete geçirdim ve akvaryumun yapımına başladım.


Önce tasarıma göre cam ölçülerini ayarladım, incelediğim akvaryumların bu şekilde olanları hep 6 mm. camdan üretilmişti, ben ölçüleri %15 oranında artırdım ve cam kalınlığını 8 mm. yaptım.


Daha sonra mahalledeki camcıya siparişi verdim, bir hafta sonra camları ölçülere göre kesilmiş ve ilgili kenarları rodajlanmış olarak aldım (80 TL) ve yapıştırma işlemlerine başladım.



Camların birbirine yapıştırılmasında dik açıyı tutturmak için mdf çıtalardan gönye yaptım, farklı açılardaki köşeler için lama parçalarından özel aparatlar yaptım ve minyatür işkencelerle sabitledim.




Geniş bir açıyla yapışması gereken ön camın iki yanındaki parçaların birleşme noktalarının yeterli sağlamlıkta olmadığını düşünüyorum, bu nedenle akvaryumun üst kenarına “U” alt kenarına ise “L” şeklinde bir alüminyum çerçeve geçirdim.



Üst kayıtları yapıştırdım.


Artık akvaryumun işi bitti sıra geldi kapağa ve alt çerçeveye.
Önce kapağı ve çerçeveyi yapacağım malzeme için iyi bir araştırma yaptım, suya dayanıklı, hafif ve kolay işlenebilir olması nedeniyle Siteler’den 8 mm kalınlığında 20’lik plastik lambri ve , buna uygun alüminyum çıtalar aldım


Alt ve üst kapak çerçevelerini kesip şeffaf silikon ile yapıştırarak bir gün beklettim, dolabın desenine uygun dc-fix ile kapladım ve alüminyum kenar çıtalarını geçirdim.



Üst kapağı çerçeveye uygun bir şekilde birleştirip kestim, kaplamasını yapıştırdım, ağırlık nedeniyle sarkma olmasın diye kanalların içine 3 yerden yuvarlak demir yerleştirdim.



Büyük kapağın üzerine, yemleme yaparken kullanmak üzere küçük bir kapak tasarladım ve her ikisini alüminyum çıta ile çerçeveledim.



Veee kapak ve alt çerçeve tamam.



Akvaryumun arka tarafında filtre giriş-çıkış hortumları, termometre ve iç filtreyi gizleyebileceğim bir bölme yapmak amacıyla pleksiglas malzeme ayarladım (su girişi için delik açmak maksadıyla cam yerine pleksi tercih ettim) ve 2 mm çapında matkapla delikleri açtım,




Şimdi akvaryumun duvarlara gelecek “L” şeklindeki iki kenarı ile birlikte yukarıda hazırladığım arka parçaya strafordan fon yapımına başladım.

Bauhaus’tan 7,5 TL’ye aldığım 5 cm’lik sert straforu akvakyuma göre hazırladığım siyah pleksiglas malzemenin üzerine silikonla yapıştırdım, hem akvaryumun hem de fonların temizlenebilmesi amacıyla fonları sökülüp takılabilir şekilde yapmaya karar verdim.






Oyma işlemi bittikten sonra parçalara birinci kat derz dolgusunu uyguladım.












Arada iki kat daha yaptıktan sonra siyah boya katarak dördüncü katı uyguladım. Siyah boyalı kat oluşturmayı düşündüğüm çatlak efektlerinin daha belirgin olması için gerekiyordu. Bu aşamada fotoğraf çekemedim ama fon parçalarının bitmiş hali şu şekilde oluştu.




Fonları yapıştırmadan önce vantuzla uğraşmamak için hava hortumlarını ve hava taşlarını akvaryumun tabanına silikonla sabitledim.



Fonların akvaryuma yapıştırma işi de tamam,



Bauhaus’ta fonların ve kumun rengine çok uygun kayalar buldum, bu kayaları straforun üzerine silikonla yapıştırarak, balıkların saklanacağı kovukları oluşturdum.






Demasoniler dip balıkları olduğu için akvaryumun fazla aydınlık olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle öncelikle mavi renkli led’lerden 25 cm.lik birer parçayı ay ışığı efekti elde etmek amacıyla fonlara paralel şekilde kapağa yerleştirdim.




Sonra 15 Watlık bir tasarruflu ampule marketlerde satılan yarı şeffaf saklama kabından bir muhafaza yaptım, ampulü içine yerleştirdim. (Duyun sarılığına bakmayın hurdalıktan çıktı J)




Hepsi birlikte gayet güzel görünüyor.




Sıra geldi akvaryuma buhar camı yapmaya, böyle şekilsiz bir akvaryuma sürgülü cam yapma şansım yok ben de akvaryumun su yüzeyinin tamamını kaplaması amacıyla pleksiglastan yekpare bir buhar camı yapmayı düşündüm ve amaca uygun pleksiyi 20 TL,ye aldım. Kesme işini tamamladım, küçük bir yemleme bölümü açtım.





Bu bölüme de yine pleksiden bir kapak kestim.





Suyu doldurmamın üçüncü gününde akvaryum fotoğraf çekilebilecek kadar berraklaştı, bu fotolar sondan öncekiler. Hafta sonu suyu bir daha değiştirip dekorasyon işlemini tamamlayacağım ve balıkları koyacağım.




Genel görünüm.






 
---> Köşe Akvaryum Yapımı

tek kelimeyle süper elinize saglık çok begendim böyle bişey aynı şekilde aynı ölçülerde banada yapmanız mümkünmü bitmiş haliyle maliyeti toplam nekadar bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst