Gazetecilik, Gazetecilik iş bulma imkanları, Gazetecilik Maaşları

Earl Freyja

Bayan Üye
Gazetecilik Bölümü İş Bulma İmkanları Nasıl?
Gazetecilik mesleği okumayı, yazmayı, macerayı, haber toplamayı seven ve bunlara ilgi duyan öğrencilerin tercih ettiği veya etmesi gerektiği bir lisans bölümüdür. Üniversite tercihlerinde Gazetecilik bölümünü yazmak isteyen öğrenciler için her türlü bilgiyi bir araya getirerek, onların tercih etmek istediği bölüm hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmasını sağlamaya çalıştık. Gazetecilik bölümü maaşları, gazetecilik iş olanakları, ne iş yaptıkları, nerelerde çalıştıkları, puan türü ve eğitim süresi gibi konularda tatmin edici cevaplar verdik.

Gazetecilik Bölümü Hakkında Bilgi 2015
Gazetecilik bölümü TS-1 puan türü ile tercih edilen sözel bölümleri arasındadır. TS puan türleri sözel öğrencileri için hesaplanan puan türüdür. Bu puan türü için girilmesi gereken 3 sınav vardır. Birincisi YGS’dir ki bu sınava tüm üniversite adayları girmek zorundadır. Diğer sınavlar ise LYS-3 ve LYS-4 sınavlarıdır. İyi bir puan almak isteyenlerin YGS’den sonra her iki LYS’ye de girmesi gerekir. Gazetecilik bölümü 4 yıllık bir bölümdür. Mezunlar gazeteci veya muhabir olarak anılırlar.

Gazetecilik Mezunları Ne İş Yapar, Nerede Çalışır?
Gazetecilik bitirenler ulusal ve yerel gazetelerde, TV kanallarında ve çeşitli basın-yayın kuruluşlarında çalışırlar. Kendi yerel gazetelerini açma imkanları da bulunmaktadır. Ayrıca internet siteleri açan, haber sitelerini geliştiren mezunlar da bulunmaktadır. Devlet kurumlarında normal memurluk yapmak isteyenler KPSS’de yeterli puanı alarak, çeşitli kurumlara memur olarak atanabilir veya isteyenler yüksek lisans veya doktora yaparak üniversitelerde öğretim görevlisi olabilirler.

Gazetecilik Bölümü İş İmkanları ve Çalışma Alanları
Ulusal gazeteler, yerel gazeteler, televizyon kanalları, basın ve yayın kuruluşları, üniversiteler ve çeşitli devlet kurumları bu bölümün çalışma alanlarını oluşturur. Mezunlar çalıştıkları yerlerde, haberin kaynağından tutun da yayınlanıp dağıtılmasına kadar her alanda görev yaparlar. Genellikle muhabir yani haber toplayan, haber yapan olarak adlandırılırlar. Haberin nereden geleceği bilinmeyeceği için sık sık yolculuk yapmak zorunda kalabilirler. Çalışma süreleri genellikle düzensizdir. Habere göre gece saatlerinde çalışmak zorunda kalabilir veya yaşadıkları bölgenin dışına çıkmak zorunda kalabilirler. Her gazetecinin genellikle uzmanlaştığı bir alan vardır. Örneğin kimi gazeteci sadece spor alanında uzmanlaştığı için sadece sporla ilgili haberler yazar veya siyaset alanında uzmanlaşanlar siyaset alanında yazarlar.

Gazetecilik Bölümü Maaşları 2015

Kamu kurumlarında çalışan bir gazeteci maaşı 2000 liranın biraz üzerindedir. Büyük gazete veya kanallarda çalışanların daha yüksek ücret aldığı bilinmektedir. Bununla beraber kendi işini yapan gazetecilerin daha düşük veya yüksek kazanç elde etmeleri mümkündür.
 
---> Gazetecilik, Gazetecilik iş bulma imkanları, Gazetecilik Maaşları

çok güzel meslek
 
Gazete ve gazetecilik kavramları ne yazık ki artık eskisi kadar işlev görmüyor. Bunun temel sebebi ise internetin gelişmesiyle birlikte herkesin haber sektöründe yer alması ve anlık haber servislerinin kendilerini internet sektöründe göstermeleri. Bu sektörde kariyer hedefleyen kişilerin mutlaka internet ile bağlantılı bir şeyler yapması gerekiyor.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst