Earl Freyja
Bayan Üye
İç Pilav Tarifi'nin Malzemeleri
1 çay bardağı kepekli pirinç
1 iri kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 yemek kaşığı tepeleme dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı tepeleme kuş üzümü
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım demet dereotu
2, 5 çay bardağı sıcak su
İç Pilav Tarifi'nin Yapılışı
Yağı koyduğunuz tavaya soğanları alıp kavuruyoruz. Soğanların rengi değişince pirinç ve fıstığı alıyoruz tavaya. Renkleri değişince suyu, baharatları ve üzümü ekliyoruz. Altını kısıyoruz. Suyu çekmeye yakın dereotunu ekliyoruz. Kağıt havlu örtüp kapağı kapatıp Demlenmeye bırakıyoruz. 10-15 dk sonra yiyebiliriz. Afiyet olsun!😍🌾