Prof. Dr. Koşum: Birlik Ve Beraberliğin Temeli Camilerde Atılır

'hayaL

Bayan Üye
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Koşum, camilerin birlik ve beraberliğin sağlandığı mekânlar olduğunu ve kardeşlik temellerinin buralarda atılacağını söyledi. İbadete giden yolda engel olamayacağına işaret eden Fethiye Müftü Vekili Ahmet Gürbüz ise engellilerin camilere girmesinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

1–7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye İlçe Müftülüğü tarafından “Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet” konulu konferans düzenlendi. Fethiye Halk Eğitim Merkezi'ndeki konferansa Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Koşum konuşmacı olarak katıldı.

CAMİLERDEKİ ENGELLERİ KALDIRALIM
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılışında Fethiye Müftü Vekili Ahmet Gürbüz, bir konuşma yaptı. Her yıl 1–7 Ekim tarihlerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını söyleyen Gürbüz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl farklı temaları ele alarak bu haftayı değerlendirdiğini aktardı.

Bu yıl 'Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet' konusunun ele alındığını açıklayan Ahmet Gürbüz, "İnsanlarımızın bedensel, görme, işitme, konuşma, zihinsel ve ortopedik olmak üzere değişik engellerinin bulunabileceği hepimizin malumudur. Ancak bu insanlarımızın gönül dünyalarında hiçbir engelin olmaması büyük önem taşımaktadır. Dinimiz, özürlü, engelli ve hastalarla ilgilenmeyi ve onlara yardımı teşvik etmekte bunu sevap olarak nitelemektedir. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmakla ilgili toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmak zorundayız. Camilerimizi engelli kardeşlerimizin de rahatlıkla ibadet edebilecekleri ve ulaşabilecekleri mekânlar haline getirmeliyiz. İbadete ve camiye giden tüm engelleri kaldırmalıyız.” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN TEMELİ CAMİLERDE ATILIR
Daha sonra kürsüye gelen Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Koşum, camilerin sadece ibadethane olmadığını, sosyal yaşam alanları olarak kullanılması gerektiğini belirtti.

Camilerin aynı zamanda birlik ve beraberliğin sağlandığı, eğitim alınabilinecek yerler olduğuna işaret eden Prof. Dr. Koşum, camilerden uzaklaştıkça birlik beraberlik kavramının kaybedilmeye başlandığına dikkat çekti.

Camilerin yeteri kadar sahiplenilmediğini ve gereği gibi temizliğine önem verilmediğine de sözlerinde yer veren Koşum, bunu imam, hatip ve müezzinlerin dışında cami dernekleri ve cemaatin sahiplenmesi gerektiği söyledi.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst