2012 UEFA Kongresi İstanbul

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
uefakongresiforumdasnet.jpg



Türkiye'nin 34 yıl aradan sonra ev sahipliği yaptığı UEFA Kongresi, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Kongrenin açılış konuşmalarını FIFA Başkanı Sepp Blatter ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören yaptı.

Başbakan UEFA'nın 36. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmasına, misafirleri medeniyetlerin şehri, barışın, hoşgörünün şehri, tarih ve kültürün odaklaştığı şehri, bütün bunlarla birlikte bir spor şehri, bir futbol şehri olan İstanbul'a “hoş geldiniz” diye selamlayarak başladı.

Başta “değerli dostum” diye hitap ettiği Platini ve Birinci Başkan Yardımcısı Şenes Erzik olmak üzere tüm UEFA yönetimine, 36. Genel Kurul için 34 yıl aradan sonra tekrar İstanbul'u tercih etmeleri sebebiyle teşekkürlerini sunan Erdoğan, “Baharın bu ilk günlerinde, inanıyorum ki İstanbul, güneşli havasıyla, barış ve hoşgörü atmosferiyle, spora olan sevdasıyla, Genel Kurul'un dostluk ve başarı ruhuyla yürütülmesine zemin olacak ve buradan Avrupa ve dünya futbolu için de umarım en güzel sonuçlar çıkacaktır” dedi.

Türkiye'nin, futbola hasreti olan, futbol sevdalılarıyla dolu bir ülke olduğunu, futbol ekonomisinde olduğu kadar büyüklük noktasında da Avrupa'da ciddi bir yer oluşturduğunu belirten Erdoğan, “Her ne kadar geç başlamış olsak da, bugün, büyük futbol endüstrimizle, Türkiye'nin her köşesine yayılan modern tesislerimizle, en önemlisi de, aşkla, sevdayla, tutkuyla bağlandığımız futbolumuzla dünya üzerinde varlığımızı hissettiriyoruz” diye konuştu.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst