Alex yoksa gol de yok

GFB

Kayıtlı Üye
alex144_0801.jpg



Fenerbahçemiz, Türkiye Kupası C Grubu'ndaki 2. maçında Kayserispor'la karşılaşırken Alex'in yokluğunu fazlasıyla hissetti. Brezilyalı oyuncunun oynamadığı maçlarda bir türlü etkili olamayan ve gol atmakta sıkıntı çeken Sarı-Lacivertliler, bu durumu Kayseri'de de yaşadı.

Zaman Gazetesi'nin 8 Ocak tarihli haberine göre, Alex'in kadroya alınmadığı 2 kupa maçında henüz golle tanışılmazken Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki Gaziantepspor randevusunda Teknik Direktör Zico yedeklere şans vermiş ve karşılaşma 0-0 bitmişti. Kayseri'de as kadroyu sahaya sürmeyi uygun gören Zico, sakatlığı nedeniyle Antalya kampına da katılmayan Alex'ten yararlanamadı. Tabii böyle olunca yine gol sesi çıkmadı.

İşin bir başka ilginç yönü, Süper Lig'in ilk yarısında oynanan 17 maçta sadece 2 kez mağlubiyete uğrayan Sarı Kanaryalar, bu müsabakalarda da Alex'siz ter döktü. Sezonun ilk maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-0, 12. haftada Kayserispor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe, Alex'in müthiş asistlerini ve çoğu zaman üç puanı getiren gollerini aramıştı.

Ligin ilk yarısında sakatlık ve ceza gibi nedenlerle 5 maçta arkadaşlarını yalnız bırakan Alex, genellikle deplasmanlara gitmemesiyle de dikkat çekti. Fenerbahçe'nin sahasında 2-1 kazandığı 2. haftadaki Gaziantepspor karşılaşması haricinde (Zico, bu maçta yedeklere şans tanımıştı) 4 deplasmanın kadrosunda yer almadı. Brezilyalı yıldızın yokluğunda Belediyespor'a 2-0, Kayserispor'a 2-1 yenilen F.Bahçe, Kasımpaşa'yı zar zor 2-1, Denizlispor'u da 1-0'lık skorla geçti.

Deplasmanlardan uzak duran tecrübeli oyuncu, buna karşılık Şampiyonlar Ligi'nde eksiksiz 11'de görev yaptı. Fenerbahçe'nin Devler Ligi ön elemesinde Anderlecht ile oynadığı her iki maçta takım kaptanı unvanıyla sahaya çıkarken, gruplar dönemindeki 6 karşılaşmanın hepsinde yeşil çimlere ayak bastı. Hollanda'da PSV önünde 34. dakikada sakatlanarak kenara alınınca gol olmadı. İstanbul'da yine PSV karşısında 70. dakikada ağrılarının artması yüzünden yedek kulübesine çekildi.

2. yarıya Büyükşehir Belediyespor maçıyla başlayacak olan F.Bahçe'de Alex'in 18 kişilik kadroya dahil edilmeyeceği zaten açıklanmıştı. Usta kramponun 16 Ocak'ta Türkiye Kupası'nda oynanacak Şanlıurfaspor karşılaşmasında da forma giymesi beklenmiyor. 19. haftadaki Gaziantep, 20. haftadaki Sivas deplasmanlarına götürülür mü o da şimdilik meçhul.

 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst