Divriği Pilavı (Sivas)

SusluCadi

Bayan Üye
Yarım kilo kuşbaşı et,
4 su bardağı pirinç,
4 su bardağı su,
3 adet kuru soğan (ince doğranmış),
1 su bardağı nohut (haşlanmış),
yarım su bardağı kuru üzüm,
tuz,
karabiber,
yenibahar,
100 gram tereyağı,
arzuya göre kavrulmuş çam fıstığı veya badem katılabilir



Pirinç önceden tuzlu sıcak suda bekletilir Etler haşlanır Tencerede yağ eritilir, soğanlar ilave edilip kavrulur Baharatlar eklenir Üzerine haşlanmış et, nohut, üzüm, pirinç ve su ilâve edilir Hiç karıştırılmadan kaynatılır Kaynayınca altı kısılıp pişmeye bırakılır Piştikten sonra 20 dakika demlenir Pirinçler alttaki malzemeye dokunulmadan karıştırılır ve servis tabağına ters çevrilir veya arzu edilirse pilav tamamen karıştırılarak servis yapılır
Divriği Pilavı (Sivas)
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst