Doğru Dine inandığınızdan emin misiniz ?

ar3eL

Banned
Dünyadaki din sayısı her geçen gün artıyor, sürekli yeni inanış sistemleri ortaya çıkıyor.

1.Hıristiyanlık
2.İslamiyet
3.Musevilik/Yahudilik

Yukarıda dünyada en çok kabul görmüş 3 dini yazdım. Yukarıdaki dinlerin tek bir tanrı olduğu söylenir. Tanrı birdir , fakat ...farklı kitaplar göndermiştir. Aynı tanrıdır, ama her ne hikmetse ; bir dine emrettiği , diğer dine aykırıdır. İlk olarak dinlere nasıl inanıyoruz bundan bahsetmemiz gerek. Görüldüğü gibi herkes doğduğu yerin kültürüne göre inanç sahibi oluyor. Siz doğmadan önce , aileniz ve doğdugunuz toplum neye inanıyorsa ona inanıyorsunuz. Hemde hiç doğrulugunu hiç sorgulamadan, ölene kadar inanıyorsunuz. Diğer dinleri hiç araştırma gereği bile duymadan, onların doğru olma ihtimalini düşünmeden , yalnızca kendi doğrunuza tapıyorsunuz. Şimdi sorulması gerek soru şu " Ya yanlış dine tapıyorsanız? " Konuyu bu soru üzerinden devam ettirmemiz gerekiyor, çünkü öldükden sonra başımıza gelicek şey bunla ilgili. Çünkü İslamiyete göre doğru olan birşey, Hıristiyanlar için kafirlik demek olabiliyor. Yani demek istediğim şey , "cehhennem" ; ya seçtiğiniz din yanlış çıkarsa ve siz orda sonsuza kadar kalırsanız ne olacak ? Bu haksızlık değil mi ?

Hemen inançlıların bu konu ile ilgili ortaya attığı cevaplar şunlar ;

1. " Benim dinim doğru, başka dine inananlar , benim kutsal kitabımı okuyarak doğru yolu bulabilirdir"
2. " Kutsal kitabım: doğru dinin islamiyet oldugunu söylüyor, neden başka bir dini araştırayım ki ? " İnanç sistemimize geri donersek , nasıl inandığımızı söylemiştim. Şuan siz kendi dininizden ne kadar eminsenin, başka dine tapan bir adam da kendi dininden o kadar emin. Kaç müslüman bugüne kadar hıristiyanlığı araştırdı, kaçı incili okudu ki ; başka bir dine inanan adamdan İslamı araştırmasını bekliyor ? Dedim ya onlarda kendi dinlerinden sizin kadar emin ve başka dini araştırmaya gerek duymuyorlar. Yani olay tamamen nerde doğdugunuza bağlı, bunu kimse inkar edemez. 2. olarak her kutsal kitap doğru oldugunu söyler, kutsal kitap da şunun yazması beklenemez " ben doğru da olabilirim , yanlış da ama sen yineden bana inan " . Tabiki her kutsal kitap dogru oldugunu savunur. Yani din değiştiremezssiniz. Çünkü her din "- başka bir dini yalanlar, ; değiştirildi der. - Kendisinin doğru din oldugunu söyler.
Papaz : İslamiyet yalan. Doğru ve değiştirilmemiş tek din bizimki, dinimiz güzelliklerle dolu, Tanrı ve İsa seni öldükden sonra sonsuz huzura kavuşturacak.
İmam: Hıristiyanlık yalan, kitapları değiştirildi ve tanrı yeni kitabı (Kuran) gönderdi. Bizim dinimiz doğru dindir. Hangisi yalan söylüyor acaba ? İslam : "Tanrı doğmaz ve doğurulmaz " der. Aksini söylemek dinden çıkarır. Hıristiyanlık : " İsa Tanrı'nın oğludur" der. Aksini söylemek dinden çıkarır. Sonsuz cehhenem ile cezalandırlırsınız. Ve bu iki dinde , kendilerini doğru oldugunu ve diğer dinlerin değiştirildğini söylüyor. Merak ettiğim şey şu, yanlış dini seçmeniz sizi cehheneme gönderir. İngiltere'de şu yazıyı okudugunuz sırada doğan bir bebeğin, İslam'a göre suçu nedir ? Sadece orada doğdu ve hıristiyan oldu. Şimdi onun cehhenneme gitmesi adaletli mi ? Peki ya Hindistanda ineklere tapacak olan bebeğin suçu ne ? Sadece şans eseri orada doğdu ? Tek yaptıgı aynı sizin gibi : Başka dinleri araştırmadı Kendi dinine mutlak doğru dedi.Diğer dinleri yalanladı Kendisinin ödüllendirileğini sandı. Ve dünyada bu ikidinden daha fazla din oldugunuda düşünürsek; yanlış dini seçme ihtimaliniz de bir hayli yüksek.

Bence bir düşünün ve sorgulayın. "Bir şeye sadece duyduğunuz için inanmayın. Bir şeye sadece konuşulduğu veya bir sürü insan tarafından anlatıldığı için inanmayın. Bir şeye dini kitabınızda yazılı olduğu için inanmayın. Bir şeye öğretmenleriniz veya büyükleriniz söyledi diye inanmayın. Geleneklere veya töreler inanmayın çünkü onlar yüzlerce yıldır uygulanır; fakat gözlemlerden ve analizlerden sonra, bir şeyin akla uygun olduğunu, hem bireye hem topluma faydalı olduğunu bulursanız, o zaman onu kabul edin ve onunla yaşayın.


Bence temelde ikimiz de dinsiziz. Sadece ben, senden bir tane fazla dini daha reddediyorum. Sen diğer tüm olası dinleri neden reddettiğini anladığın zaman, benim de neden senin dinini reddettiğimi anlarsın." Stephen F. Roberts

İnanmak, düşünmekten kolay. Bu yüzden, düşünenden çok inanan var. Bruce Calvert

Eğer insanları, düşündüklerine inandırırsanız, sizi severler. Gerçekten düşündürürseniz ise, sizden nefret ederler."Don Marquis
 
---> Doğru Dine inandığınızdan emin misiniz ?

Zaten semavi dinlerin özündede vardır. Her zaman için Taklid'-i şman yapmayın, yaratıcınızı soruglayarak bulun denir..
 
---> Doğru Dine inandığınızdan emin misiniz ?



Bana göre Islam her zaman var olmustur .

Surdan baslayalim , bana göre Allah tektir , yoksa düzen bozulurdu.

Tek Tanriya inanan 3 dinler ise : Islamiyet , Hristiyanlik ve Yahudilik.

Biz müslümanlar her peygambere inaniriz , hristiyanlar Hz.Muhammed (s.a.v.)'e inanmaz.
Yahudiler de inanmaz ve Hz.Isa (a.s) 'i sevmezler.
Hristiyanlara göre Hz.Isa ( a.s) Allah'in oglu (hasa) , Yahudilere göre de bu Hz.Üzeyr için geçerli ama Kuran-i kerimde Ihlâs suresinde der ki :

(Ey Muhammed!) De ki: O Allah’tır, bir tektir.
Allah samettir.(Her şey ona muhtaçtır; o, hiçbir şeye muhtaç değildir)
Lem yelid ve lem yûled. O, doğurmamış ve doğmamıştır.
Hiçbir şey O’nun dengi ve benzeri değildir.


Biz müslümanlar Tevrata , Incile , Zebur'a ve Kuran-i Kerim'e inaniriz.
Hepsi haktir. Ama Evet sadece Kuran-i Kerim kiyamete kadar degistirilemeyecektir.

Tabii ki herkes arastirmali dinleri ve öyle karar vermeli zaten dogrusu da bu !
Yoksa hiç bir anlami kalmaz ...
Avrupada yasiyorum , incili de okudum , hepsini olmasada ...
Burada dinleri arastirip müslüman olanlarin sayisi çok fazla elhamdülillah.
Cesitli dinlerden olan arkadaslarim da var , ama Islam'in bana verdigi huzuru baska hiç bir din veremiyor açikcasi.
Herkesin inancina da saygim var .





 
---> Doğru Dine inandığınızdan emin misiniz ?

Tek bir soru ; incil'in hangi yazarını okumamızı tavsiye edersin ?
 
---> Doğru Dine inandığınızdan emin misiniz ?

king james zamanında düzenlenmiş hali olabilir..
 
---> Doğru Dine inandığınızdan emin misiniz ?

Konu BaşLığını Okumam Ve Konudan Bir CümLeyi Okumam Bu Cevabı Vermeme Yetti ,ELhamdüLiLLah MüsLümanım Ve Hiç Bir Kuşkum oLamaz Çünkü ÖyLe Bir Lüksüm Yok , Sadece Basit Bir KuLum ALLah Katında.TeşekkürLer Sorun İçin .
 
---> Doğru Dine inandığınızdan emin misiniz ?

Konu BaşLığını Okumam Ve Konudan Bir CümLeyi Okumam Bu Cevabı Vermeme Yetti ,ELhamdüLiLLah MüsLümanım Ve Hiç Bir Kuşkum oLamaz Çünkü ÖyLe Bir Lüksüm Yok , Sadece Basit Bir KuLum ALLah Katında.TeşekkürLer Sorun İçin .

Te$ekürLer
 
---> Doğru Dine inandığınızdan emin misiniz ?

Yazının bir bölümünü okudum. Ve ar3eL'in ne kadar boş konuştuğunun kanısına vardım. 2 Cümlene göre yazdım bunu.

1- İnanış sistemleri

İnanış sistemleri diye bişey yoktur. İnanç diye bir kavram vardır. Hoş inanmayanlar bilemez.

2- " Fakat ne hikmetse "

Bu çok sakat bir cümledir. Haşa ; Allaha Şirk koşmaktır. Sen kim oluyorsun da onun yaptıklarını sorguluyorsun der bir de güzel laf koyardım sana. Ama bizim dinimizde böyle bir üslup yok.

Bak şimdi. Sen sürekli Allahın varlığını ve birliğini sorgulamaya kalkışmışsın. Akıcı cümleler kurmaya da çalışmış kısmen başarılı olmuşsun. Ama kafanın basmadığı bir yer var ki İslam'a gönül verenler sorgulamanın s'sini düşünmeksizin inanır. İslam'ın Peygamberi, Güllerin Efendisi Muhammed Mustafa (S.A.V.) 'yi biz çıkar amacı ile sevdiğimizi mi sanıyorsun ? Ya da çıkıpta sorgulama yapıp ona göre inandığımızı mı soruyorsun ?

Laiklik gibidir bu meseleler. Din ve Devlet işleri ayrıdır. Bu işlerde de Din ve Mantık işleri ayrıdır. Din'de kanıt ve seçenek vardır. Bakarsın ve inanıp inanmayacağına karar verirsin. Herkesin " seçeneğine " saygımız var fakat kafa bulandırmaya çalışıcı yobazlara eyvallahımız yok.

Alevi kardeşlerimizle aramızı bu sebepten bozdular. Zamanında Hz. Ali (R.A) 'yi seviyorum diyene ; Alevi demeye başladılar. Hala var elbette. Oysa Aleviler hem Allah'a hem de O(C.C.)'nun Rasulüne inanırlar. Ama inanmıyor gibi gösterdiler. Neden biliyormusun ? Mantık kurdular.

Din işleri mantık ile yürümez. Yürüyecek olsa bi yerde tıkanır kalırsın.

Yarın da bigün de çıkıp sakat sakat konular açacak gibisin. Bence bu işin sonunu bırak. Zira sonunu iyi görmüyorum bu Dünya'da da Ahirette de. Hoş ; Allahın Rahmeti boldur. Ama sap sap konuşma .

Ateistmisin nesin bilmiyorum ama çok boş işlerle uğraşıyorsun.
 
---> Doğru Dine inandığınızdan emin misiniz ?

Zavallı , çıkamadınmı işin içinden.....Tüm dinler islamiyeti bildirmek üzere indirilmiştir.Bunu algılayamayacak kadar ilimin yok ise neden kitap yüklü eşşek moduna girdin.Semerini kaybetmişsin anlaşılan...
 
---> Doğru Dine inandığınızdan emin misiniz ?

basligi gordum ve sadece bu cumleyi yazmayi ihtiyaci duyuyorum. Yazinin iceriligini okumadim.


Elhamdulillah muslumanim, Hayatimda hic birseyden emin olmadigim kadar dogru dine inandigima eminim.
 
---> Doğru Dine inandığınızdan emin misiniz ?

Gördüğünüz gibi bayan çok bilmiş.

İslam böyle bişey. İman meselesi. İnsanlar içini okumaya gerek bile duymuyor :)

Tavsiye ederim bence erkenden dön bu yoldan :)
 
---> Doğru Dine inandığınızdan emin misiniz ?

Hiç düşünmedim doğru dine mi inanıyorum diye ..
Çünkü dinimiz dogmatiktir.
Sorgulamadan inanmayı gerektirir...
 
---> Doğru Dine inandığınızdan emin misiniz ?

Cahille münakaşaya girmeyin,ben hiç kazanamadım!"Mevlana"
 
---> Doğru Dine inandığınızdan emin misiniz ?

eminim...hiçbir zamanda şüphem olmadı

Allahın kendi sözleri olan kuran-ı kerim varken ve peygamberimizin (s.a.s.) sünneti varken başka delil aramam...
 
---> Doğru Dine inandığınızdan emin misiniz ?

Şu ana kadar değişmeden gelmiş tek din İSLAM 'dır.
manevi boşlukta olanlar ancak bu konuda kuşku duyabilirler.
incili okuduz mu ? demişsin
evet küçük bir kısmını okudum ve gerçekten hayatımda okuduğum en saçma kitap diyebilirim. Değiştirildiği ve insan elinden çıktığı çok açık, okursan bunu her cümlesinden anlayabilirsin.
Cümlelerini yurt dışında farklı dinlerin yaşandığı ortamda doğup büyüyen çocukkların suçu ne ? diye bitirmişsin..
sana bu konuda şöyle cevap verebilirim.
Farkındaysan artık teknoloji çok gelişti, internet sayesinde insanlar her şeye rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Aynı zamanda aklı başında olan her yaşta kişi hangi ortamda olursa olsun, İslamiyetin farkına varabilir. bu çok zor değil. zaten şu anda İSLAMİYET tüm dünyada pek çok ülkede benimsenen bir din. ulaşmak çok da zor değil.
 
---> Doğru Dine inandığınızdan emin misiniz ?

Herkese acık bir tartışma da neden LaF koma teLaşındasınız ki...
Henüz kitLeseL sorunLara yorum yapamayacak kadaR acizLeşmiş siniz!!
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst