Elektrikli şarj istasyonları

sibelcetin

Kayıtlı Üye

Şarj istasyonu

Günümüzde küresel ısınmanın vermiş olduğu zarara karşı koymak için elektrikli doğal cihazların kullanımı artmıştır. Alternatif yakıtlar bu olaya çözüm bulmuştur. Bunlardan biri de şarj istasyonlarıdır, bu sistem elektrikli hibrit araçları şarj etmek için elektrik enerjisini araca aktaran mekanizmadır. Yenilenebilir enerjinin önem kazanması ile elektrik istasyonlarına olan talep son yıllarda oldukça artmaktadır. Dünya üzerinde yeni yakıt sistemine sahip araçların artmasıyla istasyon ihtiyacı da doğmuştur. Özellikle daha yüksek voltaj ve akım ile daha hızlı şarj eden gereçlere ilgi daha fazla artmıştır. Hatta 2030’a kadar araçların çoğunun elektrikli sisteme geçeceği öngörülüyor. Elektrikli istasyonları kurma avantajları ise;

Çevre Dostu; Sürdürülebilir enerji olması sayesinde çevreye zarar vermeden fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmaktadır. Çevre kirliliğini önlemeye yardımcı olur, global ısınmayı ve iklim krizini engeller.

Verimlilik; Enerjiyi etkin kullanarak maksimum güç sağlar.

Yakıt ve Bakım Maliyeti; Yakıt bakımından oldukça düşük maliyet sunmaktadır. %80’e kadar tasarruf sağlayarak normal araca göre daha avantajlı durumdadır.

Benzin veya mazot gibi fosil yakıtlara gerek kalmadan kendi enerjisini üreterek çalışan araçlar önemli hale gelmiştir. Yakın zamanda artık otobüslerin ve kamyon gibi büyük araçların elektrik yakıtlı olanları üretilmiştir. 2010 yılında elektrikli araç sayısı 17 bin iken 2019 yılında bu sayı katlanarak 2 milyona ulaşmayı başarmıştır. Özellikle Avrupa bölgesinde yaşanan bu artış diğer ülkeleri de etkilemiş ve yavaş yavaş onlarda bu değişime ayak uydurmaya başlamıştır. Elektrikli araçlar kendi içinde dörde ayrılmaktadır. Bunlar;

Hibrit Araç: Hem fosil yakıtlı hem de elektrik ile çalışan araçlardır. İçinde küçük bir batarya bulunur ve frenleme sırasında kaybedilen enerjiyi geri kazanır.

Plug-in Hibrit Elektrikli Araç: Aracın içinde motor ve elektrikli motor bulunmaktadır. Frenleme yoluyla şarj edilebilir.

Yakıt Pilli Elektrikli Araçlar: Enerji hidrojen ve oksijenin bir arada tepkimesiyle meydana gelir. Oluşan enerji bataryayı doldurur.

Genişletilmiş Menzilli Elektrikli Araçlar: İçinde yardımcı ünite bulunur ve bu ünite sayesinde pil paketi şarj olmaktadır.

Plug-in elektrikli araçlar araç pazarının yeni ürünüdür. Yeni olmasına rağmen hızla büyümektedir. Sera gazı emisyonlarını azaltabilir aynı zamanda hava kalitesini iyileştirmektedir.
LEGRAND BAYİLERİ
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst