Gel Teskere Gel

Heulwen

Kayıtlı Üye
Gel Teskere Gel


Türk Silahlı Kuvvetleri de askerlik süresini tamamlamadan teskere almanın birçok yolu varmış. Örneğin, bölüğün sancağını çalıp, Genelkurmaya teslim eden askerler hemen terhis ediliyomuş. Ancak işin tehlikeli yanı, bu konunun bölük komutanları tarafından onur meselesi yapılmasıymış. Yani sancağı çalan askerin, bölüğün şerefinin temizlenmesi adına, vurulmasına kadar varabilirmiş bu iş.

Bi arkadaşım, başka bi erken terhis hikayesi anlatmıştı. Olay Kıbrıs a, Türk-Rum sınırındaki bi karargahta olmuş. Bi gece sınırda nöbet tutan erlerden biri, nöbet sırasında uyuyakalmış. Teftiş için dolaşan nöbetçi üstteğmen bunu farkedince, eri uyandırmamış, sadece silahını almış ve "20 dakika sonra nöbet devretmek için geldiğinde bakalım tüfeği için ne hikaye uyduracak? . Biraz eğleniriz işte" diye düşünmüş. 20 dakika sonra nöbet değişiminde silahlar sayılmış, ama eksik yok. Üsteğmen kafayı yemiş. "Nasıl olur yaa" diye söylenmeye başlamış. Silahları tekrar tekrar saydırmış. Ama sonuç değişmemiş; hepsi tamammış.

Silahını aldığı ere, "Seni nöbet yerinde uyurken yakalayıp silahını aldım. Ama şimdi silahlar tam. Açıklama istiyorum" demiş. Er boynunu büküp cevap vermiş, "Komutanım, uyandığımda baktım ki silahım yerinde yok. Sınırın karşı tarafına baktım, Rum askeri de benim gibi uyuyor. Gittim ben de onun silahını aldım."

Bu olay üzerine, o askerin teskereye daha epey bi günü olmasına rağmen, ertesi gün terhis edilmiş.
 
---> Gel Teskere Gel

Bunlar askerlik hikayeleri. sadece insanın moralini düzeltir, o kadar.
Erken teskere almak çok mu önemli?. Askerliğin manası ve önemi biliniyorsa bizim bildiğimiz , hiç bir tc vatandaşı bu nu düşünmez. Aman diyelim. Eğer diyelim ki başarılı olur ve erken teskere aldı. O zaman da bu sahtekarlığının veya görevden kaçmanın bedelini, sivil hayatta da olsa mutlaka, ama mutlaka bir şekilde ödeyecektir. Her şeyin bir diyeti, bir bedeli vardır. Bu asla unutulmamalı. Ailemizle ,sevdiklerimizle, rahat ,rahat yaşıyorsak, bu askerlerimiz sayesindedir. Bizden öncekiler yaptı, biz yaptık, şimdi siz yapacaksınız, yarında başka canlarımız yapacaktır. biz diğer uluşlardan çok farklıyız bu nedenle. biz askere değil düğüne gideriz.
Askerlik bir şereftir. Değerini ,kıymetini bilelim. Saygılar.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst