Her Erkek Güzel Giyinebilir!

ashli

Bayan Üye
Giyinmek tarih boyunca her zaman insanlar için bir sorun oldu. Hele iyi giyinmek bir çok insanın yapmak isteyip başaramadığı en önemli konulardan biri olmuştur. İyi giyinmek için moda veya sanat uzmanı olmak gerekir mi? Etrafımızdaki iyi giyinen insanların çoğu bu konularda fazla bilgisi olmayan amatör insanlar. İyi giyinmek sadece bazı kişilerin sahip olduğu bir yetenek olarak görülebilir mi? Bana sorarsanız bu konuda sorunları çözmek için bazı kolay ve anlaşılır kurallar uygulayabiliriz.

Erkekler İçin Giyinme Kılavuzu

Birçok erkeğin "Kıyafetin ne önemi var, ben meslek sahibi başarılı bir insanım" dediğini duyar gibi oluyorum. Bu kişilere sözüm tarihin ilk zamanlarından beri başarının sadece eve az veya çok ekmek parası getirmekle ölçülmediği olacak. Herkesin bildiği gibi başarının ölçütü sadece para değil toplumdaki yerinizdir. Toplumdaki yerinizi davranış biçiminiz ve fikirlerinizle elde edersiniz. Bu durumda giyim de bir kişinin toplumdaki yerini almasında önemli bir faktördür.

Bulunduğunuz Ortama Uyum Sağlayın

Giyinme konusunda ilk önerim bu olacak, bulunduğunuz ortama uygun giyinmeye çalışın. İşyerinde, gece kulübünde veya piknikteyken üzerinizde ortama uygun kıyafetler olsun. İyi bir gözlemci olun etraftaki kişilerin nasıl giyindiğine dikkat edin. Öğrenmek için çoğunlukla işe yarayan yöntemlerden biri de kopyalamaktır. Bu konuyu bir anımı anlatarak açıklayayım, isterseniz. Bir gün işyerinde akşam yemeğe gidip bir arkadaşın yaş gününü kutlama fikri ortaya atıldı. Bu kutlama için bir yer saptandı ve herkes belli bir saatte belirlenen yerde buluşmak üzere işyerinden ayrıldı. Ben de bu kısa süre içinde biraz oyalandım ve zamanı gelince belirlenen toplantı yerine gittim.

Burada ilk sohbetlerden sonra erkek arkadaşlardan birinin biraz uzakta olduğu halde evine gidip üstünü değiştirdiği ve oldukça şık bir kıyafeti olduğunu farkettik. Ben veya diğer arkadaşlar ise işyerinde her zaman giydiğimiz gibi spor kıyafetlerle gelmiştik. Doğal olarak arkadaşın bu davranışı özellikle bayan arkadaşlar tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Aynı zamanda çok sempatik olan bu arkadaşımız yemek sırasında uzun bir süre ilgi odağı oldu hatta bir ara bayan arkadaşlar tarafından etrafı çevrilmiş durumdaydı.

Renk Uyumu Çok Önemli

Giydiğiniz her kıyafetin gömlek, pantalon veya kemer gibi parçaları birbirine renk ve model olarak uyumlu olmalıdır. Örneğin kahverengi ağırlıklı kıyafetler seçtiyseniz diğer tamamlayıcı parçalar da bu renkte olmalıdır. Bu aslında o kadar zor değil, işin püf noktası kıyafetlerinizi satın alırken bu ayrıntılara dikkat etmeniz. Bunun için kıyafetlerinizi alışveriş sırasında bir takımın parçaları olarak düşünün. Renk uyumu sağlamak için bütün önemli giyim parçalarını aynı anda satın alın, aldığınız parçaları yanınızda taşıyın ve diğer yeni alacaklarınızla yan yana koyarak karşılaştırın. Böylece alışverişten eve döndüğünüzde birbirine tam uyumlu kıyafetleriniz olacaktır. Böylece bir süre sonra evinizde gardrobunuz az veya çok dolacak, her gün değişik bir kıyafet giyinme şansına sahip olacaksınız.

Eğer kendine güvenmiyorsanız, erkek veya kadın fark etmez, bu konuda zevkine güvendiğiniz bir arkadaşınızdan yardım alabilirsiniz. Bu durumda başkasının zevkine uygun kıyafetler alacaksınız ama dışarıdan bir gözün bakış açısı size göre daha tarafsız olabilir. Aslında sonuçta biraz da başkaları için giyindiğimize göre bu çok sakıncalı bir durum olmasa gerek.
Türkiye koşuşşarında pratikte erkeklerin giyiminde üç renk ağır basar, mavi, siyah-gri ile kahverengi ve bunun tonları. Ne yazık ki erkekler kadınlar gibi her istedikleri renkte kıyafet giymezler hatta isteseler de bulamazlar. Örneğin erkeklerin günlük yaşantıda sarı bir pantolon giydiği çok görülmez ama kadınlarda sarı bir pantolon veya etek gözümüze hiç kötü görünmez. Türkiye koşullarında çok sıradışı veya dikkat çekici giyinmek istemiyorsanız bu üç ana renkteki kıyafetleri tercih etmelisiniz. Bu nedenle erkekler için renk açısından uyumlu giyinmek biraz daha kolaydır.

Bluejean ile neredeyse her renk gömlek veya tişört rahatlıkla giyilebilir. Özellikle kareli gömlekler bluejean ile çok güzel görünür. Ayakkabı olarak spor modelleri seçmeyi unutmayın. Takım elbisede renk uyumu yanında kumaş ve aksesuarların seçimi de öenmli olacaktır. Kravat, kemer ve ayakkabı seçiminize dikkat edin.

Günlük olarak bluejean giymekten hoşlanmıyorsanız keten pantalonları deneyin. Sonuçta benzer bir kumaş ile dikilen bu pantalonları özellikle bahar aylarında rahatlıkla giyebilirsiniz. Tatile gidince örneğin deniz kıyısındaysanız en iyi giyim seçeneği Hawaii gömlek ve kısa pantalondur. Giyiminizi seçerken ortama uyum sağlamaya çalışın.

Pantolonlarla Başlayalım

Kıyafetleriniz içinde en çabuk yıpranan ve deforme olan parçanın pantolonlar olduğunu farketmişsinizdir. Bu nedenle pantolonları çok sayıda alın, hatta alışverişe ilk olarak pantolon alarak başlayın. Daha sonra buna uygun gömlek, ceket veya ayakkabı almak oldukça kolay olacaktır. Günümüzde çizgili veya desenli pantolon modası yok. Bol paçalı pantolonlar ise iyice tarih oldu. Dar paçalı ve tek renkli pantolonlar sizi uzun boylu ve aktif gösterecek. Pantolonlarla ilgili olarak sizi çok komik gösterecek bir konu paçalardaki dikiş izleri. Bu çirkin görünümü engellemek için keten pantolonlarınızı paçaları kesildikten sonra düz bir biçimde dikerek ayarlatın. Kumaş pantolonları ise becerikli bir terzi, özel makinesini kullanarak dışarıdan izi belli olmayacak biçimde kısaltabilir. Gördüğünüz gibi bir erkeğin tercih ettiği iyi bir berberi olduğu gibi iyi bir terzisi de olması gerekli.

Gömlekler ve Kravat

Gömleğinizin modeli ve deseni sizin karakterinizi hatta mesleğinizi ele verebilir. Belki dikkat etmişsinizdir, mühendis gibi teknik mesleklerdeki erkekler genellikle spor gömlekler giyerler. Bu liste biraz daha uzatılabilir ama konumuza dönersek, gömleğiniz ile pantolonunuz birbirini tamamlamalıdır. Örneğin fitilli kadife pantolon üzerine yine kadife bir gömlek hoş görünmeyecektir. Desenli veya çizgili bir pantolon giydiyseniz, gömleğinizin uygun renkte fakat düz bir kumaştan olması daha iyi olacaktır. Ya da düz bir pantolon giydiyseniz üzerine desenli bir gömlek giymeniz durumunda daha şık görünürsünüz. Genel bir kural olarak pantolonların koyu renkli gömleklerin ise daha açık renkli olması tercih edilir. Spor giyinseniz bile siyah ve mavi dışındaki koyu renkler gömlekler üzerinde güzel görünmeyebilir. Yine de açık renkli bir takım elbiseniz veya ceketiniz varsa içinde koyu renkli gömlek kullanabilirsiniz.

Her fırsatta takım elbise giymeli ve kravat takmalısınız. Takım elbise giydiğinizde gömleğiniz kesinlikle elbiseye göre açık renkte ve göze batan deseni olmayan bir kumaştan olmalıdır. Kravat ise takım elbisenin rengine ve kumaşına uygun olarak seçilmeli. Kravatınızın boyu ucu kemerin altında bitecek biçimde ayarlanmalıdır. Bunun yanında sonuçta gömleğin yakası önünde olan kısmın tam üçgen olduğu biçimde kravat bağlamayı öğrenin. Takım elbisenizin karışık deseni olan bir kumaşı varsa kravatınız sade olmalıdır. Bunun tersi olarak düz bir kumaşı olan takım elbiseniz varsa kıyafetinizin bir resmi üniformaya benzememesi için desenli bir kravat tercih edin. Koyu enkli gömlek giyiyorsanız kravatın da daha açık renkli olacağını söylememiz gerekir. Genel kuralımız kravatınızın ceket veya pantolonla renk uyumu içinde olmasıdır.

Aksesuarlar

Erkeklerin kadınlar kadar çok aksesuar çeşidi yok ama biraz dikkat ederseniz bu sayının yine de hiç de az olmadığını görürsünüz. Erkek giyiminde kemer, saat, şapka hatta cep telefonu gibi birçok aksesuar kullanılır. Kemerlerden başlarsak bu konudaki kural kemerin ayakkabılarla aynı renkte hatta olabilirse aynı tip deriden olmasıdır. Örneğin siyah parlak deriden bir ayakkabı giyiyorsanız kemerinizin de derisinin parlak ve siyah renkli olması durumunda oldukça güzel görünecektir. Her zaman kesinlikle koyu renkte kemer kullanın.

Saatinizin kadranının veya kayışının rengi de kıyafetinize uygun olmalıdır. Artık alarmlı ve her saat başı ses çıkaran dijital saat modası geçti, kesinlikle kadranlı saat kullanın. Biraz ucuz fakat güzel modelleri tercih edip birkaç değişik renkte saat alın, her gün bulunduğunuz ortama veya kıyafetinize göre bir saat seçersiniz. Yukarıda anlattığımız gibi kadranı ve kayışı mavi, kahverengi ve siyah renkli üç uygun saat yıllarca işinize yarayacaktır.

Artık cep telefonu da gündelik yaşantıya girdiğine göre bu konuda da bir kaç sözümüz olacak. İlk olarak cep telefonunuzu uzakta kumanda gibi her yerde elinizde taşımayı bırakın, oturduğunuz yerde masaların üzerinde bırakmayın. Sesini duyamam derseniz artık neredeyse her telefonun titreşim özelliği var, evden çıkarken bunu açmayı alışkanlık haline getirin. Hiç kimse sokakta bile sizin telefonunuzun sesini duymak istemez. Cep telefonunuzu adı üstünde cebinizde taşıyın, zorunda değilseniz kemerinize takmayın. Kemerinize takarsanız uygun renkte bir kılıf kullanın.

Düşman Önce Ayaklarınıza Bakar

Güzel giyinmek için ayrıntılara dikkat etmelisiniz ve buna ayaklarınızdan başlamalısınız. Ayakkabılar ve çoraplar temiz tutulması en zor olan ve en çabuk yıpranan kıyafet parçalarıdır. Ayakkabılarınız ve çoraplarınızın düzgün olması işte bu yüzden önemlidir. Bu sorunların üstesinden gelmek yani bakımlı ve güzel ayakkabılar ve uygun çoraplarla dolaşmak size çok olumlu puan kazandıracaktır. Kesinlikle ayakkabınıza ve kıyafetinize uygun koyu renk çorap giyin ve sık değiştirin. Beyaz çoraplar sadece spor yaparken koşu ayakkabılarının içinde tercih edilebilir, gündelik olarak kesinlikle açık renkli çorapları kullanmayın.

Ayakkabı konusunda ilk dikkat edeceğiniz konu ayakkabının modeli ve renginin giydiğiniz kıyafete uygun olması. Yani spor kıyafetle spor ayakkabı, takım elbise ile güzel bir kundura ayakkabı giymelisiniz. Kesinlikle bluejean altına sivri burunlu bir kundura giymeyin.Ayakkabılarınız kesinlikle koyu renkte olmalıdır. Yukarıda renk uyumu konusunda üç rengi saymıştık ama bu sayı ayakkabıda ikiye düşer. Ciddi görünümlü bir kıyafetinizi tamamlamak için ya siyah ya da kahverengi ayakkabı giymeniz gerekir. Beyaz, mavi veya yeşil gibi renkte ayakkabılar normal bir kıyafet altında oldukça çirkin görünecektir.

Bunların yanında her gün aynı ayakkabıyı giymeyin. Sonuçta bir-iki çift ayakkabı alıp her gün bunları giymek ayakkabılarınızın ömrünü çok kısaltacaktır. Bunun yerine çok sayıda ayakkabı alıp her gün değişik giymek başlangıçta biraz masraflı olacaktır, fakat kıyafetinize uygun yıpranmamış ayakkabılarla daha şık olacaksınız. Doğal olarak bütün paranızı ayakkabılara harcamanıza gerek yok ama kaliteli ayakkabılar satın almaya çalışın. Böylece bir ayakkabıyı uzun yıllar boyunca giyerek tasarruf edeceksiniz.

İç Çamaşırları

Erkeklerin en özensiz oldukları konulardan biri de iç çamaşırlarıdır. İç çamaşırlarınızın temiz olmaları yeterli değil, aynı zamanda estetik açıdan uygun olmalı. Şaşıracaksınız belki ama bütün dünyada beyaz atlet modası çoktan geçti. Artık başka ülkelerdeki erkekler atlet yerine uygun renkte tişort veya renkli uzun kollu fanila kullanıyor. Zaten bir kere böyle giyinmeye başlarsanız bunun çok işe yaradığını ve üstünüzü çıkardığınızda bile şık göründüğünüzü anlayacaksınız. Beyaz slip külotların ise kadınlar tarafından beğenilmediğini söyleyebilirim, isterseniz eşinize veya kız arkadaşınıza sorabilirsiniz. Bunların yerine bokser denilen paçalı modelleri giymenizi tavsiye ediyorum.

Evet Bu Kadar...

Erkeklerin en zayıf oldukları konu kişisel bakımdır. Bunu kendimizden ve etrafımızdaki başka erkeklerden anlayabiliriz. İyi huylu, evcimen, zengin veya lüks arabalı olmak yeterli değil, kıyafetinize ve kişisel bakımınıza da dikkat etmelisiniz. Her gün duş alın, sakal tıraşı olun, dişlerinizi sık fırçalayın ve saç tıraşınızı aksatmayın. Unutmayın etraftaki tek erkek siz değilsiniz, biraz da karşınızdaki kadın açısından düşünün. Bir seçim gerektiğinde siz kendinizi seçer miydiniz?

Bu kurallar doğal olarak erkekler için genel bir giyim anlayışı için geçerlidir. Zevkinize uygun olacaksa değişiklikler yapmamanız için bir neden yok. Bu kurallara uymadığı halde çoğunluğun beğendiği bir biçimde giyiniyorsanız zaten siz bu konuyu biliyorsunuz demektir
 
Son düzenleme:
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst