Kahvaltıda neler yiyorsunuz?

` Nur ~

Bayan Üye
Beslenme uzmanları kahvaltıda karbonhidrat deposu besinlerden uzak durulması gerektiğini söyledi


Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Sezen Ballı, kahvaltı öğününde poğaça, açma, simit gibi karbonhidrat deposu olan besinlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Ballı, yaptığı açıklamada, yavaşlayan metabolizmanın eski haline dönmesinde en önemli yardımcının düzenli ve erken saatte yapılan kahvaltı olduğunu belirtti.

Kahvaltı öğününde karbonhidratlı besinlerden kaçınılması gerektiğini ifade eden Ballı, ''Poğaça, açma, simit gibi karbonhidrat deposu besinlerden uzak durunuz. Peynirle hazırlanmış kepekli veya tam buğday ekmekli bir sandviç, tam buğday unundan yapılmış lavaş ile peynirli–maydanozlu dürüm, yumurtanın lezzetli hallerinden biri olan menemen 2-3 dilim esmer ekmek eşliğinde yenilebilir ve bunlar sağlıklı alternatifler olabilir'' dedi.

Öğle yemeğinin özellikle ev hanımları arasında en çok atlanan öğün olduğunu vurgulayan Ballı, öğle yemeğinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, etli bir sebze yemeğiyle yanında bir kase cacık, salata ve 2-3 dilim tam buğday ekmeğinin güzel bir öğle yemeği seçeneği olacağını aktardı.

''İKİNDİ ARA ÖĞÜNÜ YEMELİ"
Ballı, özellikle akşam yemeğine çok yüklenmemek ve akşam atıştırmalarından kurtulmak isteyenlerin mutlaka akşam yemeğinden 2-3 saat önce bir ara öğün tüketmesi gerektiğini vurguladı.

Bu ara öğünde de bir kase yoğurt ve yanında bir adet kepekli galeta veya bir fincan şekersiz sütlü kahve ile 4 adet kepekli diyet bisküvi yenilebileceğini aktaran Ballı, şöyle devam etti:

''Akşam yemeğinde ise salata ve yoğurt sofranızın vazgeçilmezi olsun. Özellikle akşam geç saatlerde yemeye alışmış bedenin eski biyolojik saatine dönebilmesi içi en geç akşam saat 20:00'de yemeğinizi bitirin. Gece ara öğününde de meyveyi tabak tabak değil azar azar tüketin. Günde tüketeceğiniz meyveleri akşam yemekten sonra bir çırpıda tüketmeniz tartıdaki artışların gizli nedeni olabilir. Genellikle 2-3 porsiyon meyveden fazla meyve tüketilmemesi gerekiyor.''
 
---> Kahvaltıda neler yiyorsunuz?

Merhaba.Diğer şehirleri bilmiyorum ama istanbulda, Börekçilerin yaptıkları bir felaket.
Nasıl derseniz kullandıkları yağdan dolayı.Kullandıkları yağ tam bir sağlık felaketi. bir çeşit margarin güya.Ama o kadar çok hidrojenle doyurulmuş ki, tıpkı asfalt veya beton gibi.Bir görmeniz lazım.O kadar yani.İnsanın damarlarına sanki beton enjekte etmiş oluyorsunuz.Börek,boğaça açma vs.yediğiniz zaman.Börekçide satılanların hepsi bu yağla yapılıyor. Ben görmek ve anlamak için 1 kğ buldum bir arkadaştan.Ve ertesi günü doğrudan çöp.
Ben kaç esnafa söyledim zeytin yağı ile yapın diye. Ama onlar halk istiyor biz ne yapabiliriz diyorlar.Anadoluda zeytin yağı kullanılır.bu işler için.Nefistir,sağlıklıdır. bir kere tatmak gerekir.
Arkadaşlar börekçilerden kahvaltıda yemek için hiçbir şey almayın.Akıllılık edin sadece simit alın. Evet bildiğimiz yağsız,çıtır simit.Yoksa Allah göstermesin damarlar iskinin kanalı gibi elinizden gider. Evet yemeyin,boğaça,börek,çörek vs. Yemeyin ki zeytin yağı ile yapsınlar.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst