Kapari bitkisi

seda16

Kayıtlı Üye
Kapari bitkisi : Genellikle Akdeniz bölgesinde, akdeniz ikliminin olduğu yerlerde Batı karadeniz , güneydoğu illeri ve Batı anadolu’da yetişen kısa boylu enine büyüyen dikenli yeşil ve küçük yapraklı tomurcuk çiçek açan çok yıllı ve tomurcukları yiyecek , ilaç , boya ve kozmetik sanayinde kullanılan çok yönlü bir bitkidir. Menginik , devedikeni , kepere , keper, kedi tırnağı ve kargakavunu olarak da bilinmektedir. çok yönlü kullanıldığı için Türkiye’ye ihracat getirisi olan bir bitkidir. özellikle kuzey Avrupaya ihraç edilmektedir.

İçindekiler : 200 gr kapari tomurcuğunda ;
134 mg fosfor
24 mg selüloz
18 mg demir
4 mg lipid
48 mg protein bulunmaktadır.

Kullanıldığı yerler : kozmetik , boya , ilaç ve gıda sanayinde çeşitli şekillerde kullanılmaktadır.Gıda sanayinde 500 den fazla yemek çeşidinde kullanılan turşusu yapılan ve bir çok yemeğin yanında garnetür olarak verilen lezzetli bir bitkidir kapari bitkisi , sadece Almanlar 470 çeşitten fazla yemekte kullanmaktadırlar bu bitkiyi.

Yetişme alanı : Akdeniz ikliminin etkin olup fosfor , kalsiyum ve potasyum minerallerinin bol olduğu killi topraklarda güneş gören yamaçlarda kendiliğinden yetişmektedir. http://www.3ay.org/kapari-bitkisi
 
Son düzenleme:
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst