Online Tehditler

sonsuzluk186

Kayıtlı Üye
C.... adlı uluslararası araştırma enstitüsünün, iki global çalışmasının sonuçlarını açıkladı.

Çalışmalar, çalışanlar daha mobil oldukça, iş ve özel hayatları iç içe geçtikçe şirketlerin, IT birimlerinin ve bireylerin karşılaştıkları artan güvenlik sorunlarının canlı bir resmini çiziyor.
2013 Yıllık Güvenlik Raporu, kullanıcının online aktiviteleri kanunsuz bir hal aldıkça güvenlik riskinin artacağına dair yaygın görüşün aksini ortaya koyuyor. Araştırmaya göre geniş kitlelerce ziyaret edilen büyük arama motorları, perakende siteleri ve sosyal medya platformlarında, *****grafi, ilaç ve kumar sitelerinden daha çok online güvenlik tehditleri görülüyor. Bulgulara göre sahte bir yazılım sitesi ile kıyaslandığında online alışveriş siteleri 21; arama motorları ise 27 kat daha çok zararlı içerik bulaştırma riski taşıyor. Online reklamları görüntülemek ise zararlı içerik bulaşması açısından *****grafi içeren bir siteden 182 kat daha riskli.

Çalışanlar ofiste, evde ve diğer her yerde; cihazları, iş hayatları ve online davranışlarını kişisel hayatları ile kaynaştırdıkça güvenlik riskleri artıyor. Bu “tüketici” odaklı eğilimin iş dünyası güvenliği açısından etkileri C.... Connected World Technology Report’da belirtilen nedenler ile artıyor. Rapor, gelecek nesil çalışanları oluşturan Y kuşağının davranış şekillerine ışık tutuyor. Çalışmaya göre Y kuşağı çalışanlar “gizlilik” çağının bittiğini düşünüyor (dünya oranı yüzde 91, Türkiye oranı yüzde 90). Global sonuçlara bakıldığında, kişisel verilerini bir alışveriş sitesi ile paylaşmakta sakınca görmeyen Y kuşağı çalışanlarının sayısı, çalıştığı şirketin kendi çalışan kimliklerini ve cihazlarını korumak için oluşturulan IT bölümleri ile paylaşmakta sakınca görmeyenlerden daha fazla.

2012 yılında kullanıcıların kötü amaçlı web yazılımları ile karşılaştıkları coğrafyalar dikkat çekici bir farklılık gösterdi. Çin 2011 yılında ikinci olduğu kötü amaçlı yazılımdan en muzdarip ülkeler sıralamasında altıncı sıraya düştü. Danimarka ve İsveç gibi İskandinav ülkeleri hızla yükselerek üçüncü ve dördüncü sıraya geldiler. Amerika Birleşik Devletleri ise yüzde 33 ile kötü amaçlı web yazılımı ile en fazla karşılaşılan ülke sıralamasında birinciliğini korudu.

Ülke sıralaması aşağıdaki resimdeki gibidir ;

8041haberler.png
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst