Portsmouth'un başına gelenler!

karagümrük

Kayıtlı Üye
Amerika turnesinde uçakları iptal edildi, yollarda perişan oldular. Sonra formaları kayboldu...

Amerika turnesinde uçakları iptal edildi, yollarda perişan oldular. Sonra formaları kayboldu, futbolcuları sakatlandı ve sağlam 11 oyuncuları bile kalmadı.

GEÇEN sezon borçlarını ödeyemediği için kayyuma devredilen ve 9 puanının silindiği Premier Lig’den düşen Portsmouth’un yakasını şanssızlıklar bırakmıyor. Yeni sezon öncesi Amerika ve Kanada turnesine çıkan İngiliz ekibi komedi filmlerini aratmayacak talihsizlikler yaşadı. İşte Portsmouth’un çıktığına çıkacağına pişman olduğu turda başına gelenler:

42 saat süren yolculuk
- Turun ilk ayağı için San Diego’ya, Chicago aktarmalı gittiler. Ancak aktarma seferi iptal edilince San Diego’ya ulaşmaları 42 saati buldu.

Stewart’ın ayağı kırıldı
- Yorgun ve idmansız çıktıkları ilk hazırlık maçını kaybettiler. Ancak daha da kötüsü 5 futbolcuları birden sakatlanırken, kaleci Jon Stewart’ın ayağı kırıldı.

Sadece 4 saat uyudular
- Daha sonra geçtikleri Kanada’dan Washington’a dönerlerken, uçakları fırtına nedeniyle 3 gün kalkmadı. DC United maçına 4 saatlik uykuyla çıktılar.

Formaları kayboldu
-Yolda yaşadıkları talihsizlikler bununla da kalmadı ve 14 bavulu kayboldu. Formaları da kalmadığı için maça rakip takımın formasıyla çıktılar.

En sıcak günde oynadılar
- İngiliz ekibini, Washington’da kötü bir sürpriz daha bekliyordu. Karşılaşmayı, 38 derece ile yılın en sıcak gününde oynadılar.

Bir maçta 4 kilo verdiler
- Portsmouthlu futbolcular zaten uzun yolculuktan bitkin halde çıktıkları maçta bir de aşırı sıcak nedeni ortalama 4’er kilo kaybetti, bazıları hastalandı.

Arkadaşıyla çarpıştı
- Bu maçta takımın elde kalan son sağlam kalecisi Jamie Ashdown da kendi takım arkadaşıyla çarpışarak sakatlandı.

Hakem de vurdu
- Bunlar yetmezmiş gibi bir de hakem katliamına uğradılar. 3 futbolcuları kırmızı kart gördü ve DC United’a 4-0 yenildiler.

11 kuramıyorlar
- Portsmouth kabus gibi geçen turunu tamamlayarak evine döndü. Ancak 2 hafta sonra başlayacak lig öncesi 11 kuracak kadar sağlam futbolcu kalmadı.

10 yılda 4 kez el değiştirdi

Portsmouth, yakın zamanda 4 kez el değiştirdi. 112 yıllık geçmişe sahip kulüp, 70 milyon sterlinlik borcun altından kalkamayınca yönetimine el konuldu.
Geçtiğimiz sezon 9 puanı silinen takım, sonuncu olarak Premier Lig’den düştü. Ayrıca Federasyon Kupası’nda Chelsea ile final oynayıp Avrupa Ligi’ne kalmasına rağmen bu hakkı da elinden alındı.
Portsmouth’u uçuruma götüren süreç, 1999’da kulübün tefeci Milan Mandaric’in yönetimine geçmesi ile başladı. Kulübü 2006’da ise İsrail asılllı iş adamı Alexandre Gaydamak satın aldı. Gaydamak astronomik harcamaları ile Portsmouth’u iyice batağa götürdü. 2009’da ise kulüp, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Sulaiman Al Fahim’in kontrolüne geçti. Ondan da Suudi Arabistanlı Ali Al-Faraj tarafından satın alındı.

Hürriyet

 
---> Portsmouth'un başına gelenler!

bu takımın başına gelenlere fena üzülüyom göztepemden beter oldu herfler :(
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst