Theatre of tragedy

Kei*

Kayıtlı Üye
1993 yılından yılından beri var olan Theatre of Tragedy grubu kendi isimlerini taşıyan ilk albümünü Massacre Records etiketiyle 1995 yılında çıkardı. Henüz ilk albümleri olmasına rağmen bu çalışma gotik metal için bir dönüm noktası olarak görüldü. Özellikle “A Hamlet for a Slothful Vassal” kült bir klasik haline geldi. Bu albümle beraber grup kendi yeni stillerini tamamıyle yaratabilmişti. (Raymond J. Rohonyi’nin eski İngilizce diliyle yazdığı lirikleri de unutmamak gerek.) Onlar, eşi olmayan ve sonraları taklit edilecek bir grup olmayı başarmıştı.

İkinci albümleri “Velvet Darkness They Fear” 1996’da çıktı ve bu da gelmiş geçmiş en iyi gotik albümlerden biri olarak kabul edildi. Bu albümü (liste başı oldukları) turne ve konserler izledi.

98’de üçüncü albüm “Aégis” piyasa çıktı. Bu albümde grup kendi sınırlarını da aştı ve gerçek potensiyelini gösterdi. Theatre of Tragedy hayranları albümün alışık olmadıkları elektronik, daha sessiz sound’u ve Raymond’la Liv’in ilk kez düet yapması yüzünden başlarda biraz korksalar da zaman geçtikçe bu albümü de adeta bağırlarına bastılar. Hatta grubun hayran kitlesi bu albüm sayesinde daha da arttı. Albümdeki “Cassandra” parçası öyle beğenildi ki aynı sene sırf bu şarkı için bir EP çıkardılar. Almanya’nın ünlü dergisi Metal Hammer’in editörü Robert Müller bir keresinde şöyle demişti: “Theatre of Tragedy, bilinmez bir güzelliğe sahip bir düş serüveniyle kıyaslanabilecek bir müziktir: Hem zevkli, hem de dinamitle oynamak kadar tehlikeli..”

Grup müzik şirketlerini sahip oldukları potansiyel karşısında yetersiz bulup ünlü Nuclear Blast şirketiyle anlaştı. Yeni şirketleriyle çıkardıkları ilk albüm “Musique” (2000) klasik Theatre of Tragedy tarzıyla “Aégis” albümünde denedikleri elektronik öğelerin harika bir karışımıydı. Önceki albümlerine nazaran elektronik melodileri müziklerine daha iyi katabilmişlerdi ve böylece hakettikleri başarıya yine ulaştılar, hayran kitlelerini arttırdılar. Albümün hit parçası “Image”e çektikleri video klip hemen hemen tüm dünyada gösterildi. Ardından uzun bir Avrupa turuna çıktılar.

Theatre of Tragedy 2002’de çıkardığı yeni albümü “Assembly” ile yoluna tam gaz devam etti. Son yıllarda müziklerinde epey değişiklik yaşamalarına rağmen şarkıları hala buram buram Theatre of Tragedy kokuyordu. Yeni gitaristleri Vegard K. Thorsen ise albüme şüphesiz ki epey katkı sağladı. Prodüktörlüğü Hiili Hiilismaa (HIM, Apocalyptica, Moonspell) tarafından yapılan bu albümle grup tüm dünyaya becerilerini ve şarkı yazmadaki potensiyellerini bir kez daha gösterdi. Şu anda sahip oldukları sound, geçmişte yaptıklarıyla kıyaslanamasa da Theatre of Tragedy her zaman kendi eşsiz müziğini sürdürmeyi başardı.

Grubun belki de en çok tanınan ve en önemli üyesi bayan vokal Liv Kristine 2003’te grupla yollarını ayırdı. Onun yerine 2004’te Nell vokalist olarak gruba dahil oldu.


theatre-of-tragedy-026.jpg
theatre-of-tragedy-027.jpg
theatre-of-tragedy-024.jpg
theatre-of-tragedy-023.jpg
theatre-of-tragedy-010.jpg
theatre-of-tragedy-005.jpg
theatre-of-tragedy-004.jpg
theatre-of-tragedy-028.jpg
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst