AfetSu
Bayan Üye
****Soğansız tencere yemeği yapmayın soğan lezzet verenlerin başında gelir
****Hiçbir yemek cangul cungul suyun içinde pişmez
****Tuza elinizi korkak alıştırın,tuzlu yemeğe yapabileceğiniz bir şey yok,tuzsuz yemeğe ilave edebilirsiniz
****Baharatları mutfağinizdan eksik etmeyin,bulabilirseniz taze kullanın
****Özellikle et yemeklerinde kekik elinizin altında olsun
****Zeytin yağlılar için mutlaka şeker kullanın
http://3.bp.blogspot.com/-ItDgfwTNALQ/UMHpz4seYnI/AAAAAAAAAj8/_zvJS_1hTl0/s1600/yogurt.jpg[/IM
G]
[COLOR="black"][SIZE="4"]****Poğaça hamurlarınıza mutlaka yoğurt ilave edin,bu hamurun yumuşak olmasını sağlar
****Çorbalarınıza kıvam vermek için nişasta ya da un yerine patates kullanın,tabi yakışan çorbalara:)
****Bir diş sarımsak bile yemeğinize lezzet katar bunu unutmayın
****Ölçüler aklınızı karıştırmasın hemen bardak ya da kaşıkla ölçün
1 bardak sıvı yaklaşık 200-250 ml arasıdır bardağınızın boyutuna göre
1 bardak kuru malzeme yaklaşık 150-200 ml
1 çorba kaşığı kuru bir malzeme 15 gram kadardır
1 çorba kaşığı şeker 20-25 gram gelir
**** Kek,poğaça gibi kabarmasını beklediğiniz hamur işlerinizi 170-180 derece fırında pişirin
****Sote yapacağınız zaman yağsız olsun isterseniz soğanlarınızı az miktarda şekerle karamelize edin
****Yemeklerinizi daha uzun süre saklamak istiyorsanız salçasını uzun süre kısık ateşte kavurun,iyi pişen bir salça yemeği korur
****Slikon malzemelerinizi asla yağlamayın ve unlamayın(kek kalıpları,muffin kapları vs)
****Piştiğini düşündüğünüz yemeklerinizi en az 2-3 dakika yüksek ateşte tutun,fazla suyunu çeker ve kıvamı artar
****Sıcak muhallebi veya buna benzer soğumasını istediğiniz şeylerin üzerine streç film kaplayın,film sosunuzun üzerine tam olarak değsin böylece kabuk bağlamaz
[/SIZE][/COLOR]
[IMG]http://1.bp.blogspot.com/-HEso42qb9hU/UMH5zrTasoI/AAAAAAAAAkU/uY46oEyFmLw/s1600/silikon-muffin-kek-kalibi.jpg
****Hamur işlerinize sürecek yumurtanız yoksa yoğurt kullanın,yumurtanın yerini tutmasada kızarmasını sağlar.tecrübeyle sabittir)
****Karamasını istemediğiniz sebzelerin üzerine limon suyu sıkın
****Cupcake yaparken içine su koyarsanız piştiğinde cupcakeler pufidik pufidik olur
****Fırında tavuk yaparken üzerine limon sürün,limon kızarmasını sağlar
****Makarna suyunun çabuk kaynamasını istiyorsanız tuzunu kaynadıktan sonra ilave edin