Yeni başlayanlar için

AfetSu

Bayan Üye
garlic_and_onion.jpg

****Soğansız tencere yemeği yapmayın:) soğan lezzet verenlerin başında gelir
****Hiçbir yemek cangul cungul suyun içinde pişmez:)

****Tuza elinizi korkak alıştırın,tuzlu yemeğe yapabileceğiniz bir şey yok,tuzsuz yemeğe ilave edebilirsiniz


****Baharatları mutfağinizdan eksik etmeyin,bulabilirseniz taze kullanın

****Özellikle et yemeklerinde kekik elinizin altında olsun

****Zeytin yağlılar için mutlaka şeker kullanın

http://3.bp.blogspot.com/-ItDgfwTNALQ/UMHpz4seYnI/AAAAAAAAAj8/_zvJS_1hTl0/s1600/yogurt.jpg[/IM
G]
[COLOR="black"][SIZE="4"]****Poğaça hamurlarınıza mutlaka yoğurt ilave edin,bu hamurun yumuşak olmasını sağlar

****Çorbalarınıza kıvam vermek için nişasta ya da un yerine patates kullanın,tabi yakışan çorbalara:)

****Bir diş sarımsak bile yemeğinize lezzet katar bunu unutmayın

****Ölçüler aklınızı karıştırmasın hemen bardak ya da kaşıkla ölçün
1 bardak sıvı yaklaşık 200-250 ml arasıdır bardağınızın boyutuna göre
1 bardak kuru malzeme yaklaşık 150-200 ml
1 çorba kaşığı kuru bir malzeme 15 gram kadardır
1 çorba kaşığı şeker 20-25 gram gelir

**** Kek,poğaça gibi kabarmasını beklediğiniz hamur işlerinizi 170-180 derece fırında pişirin

****Sote yapacağınız zaman yağsız olsun isterseniz soğanlarınızı az miktarda şekerle karamelize edin

****Yemeklerinizi daha uzun süre saklamak istiyorsanız salçasını uzun süre kısık ateşte kavurun,iyi pişen bir salça yemeği korur


****Slikon malzemelerinizi asla yağlamayın ve unlamayın(kek kalıpları,muffin kapları vs)

****Piştiğini düşündüğünüz yemeklerinizi en az 2-3 dakika yüksek ateşte tutun,fazla suyunu çeker ve kıvamı artar

****Sıcak muhallebi veya buna benzer soğumasını istediğiniz şeylerin üzerine streç film kaplayın,film sosunuzun üzerine tam olarak değsin böylece kabuk bağlamaz
[/SIZE][/COLOR]
[IMG]http://1.bp.blogspot.com/-HEso42qb9hU/UMH5zrTasoI/AAAAAAAAAkU/uY46oEyFmLw/s1600/silikon-muffin-kek-kalibi.jpg
DSCN3504.JPG

****Hamur işlerinize sürecek yumurtanız yoksa yoğurt kullanın,yumurtanın yerini tutmasada kızarmasını sağlar.tecrübeyle sabittir:))

****Karamasını istemediğiniz sebzelerin üzerine limon suyu sıkın

****Cupcake yaparken içine su koyarsanız piştiğinde cupcakeler pufidik pufidik olur:)

****Fırında tavuk yaparken üzerine limon sürün,limon kızarmasını sağlar

****Makarna suyunun çabuk kaynamasını istiyorsanız tuzunu kaynadıktan sonra ilave edin
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst