Kürtçe Bir Dil midir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
---> Kürtçe Bir Dil midir?

bnm annem muşlu orada kürtçe öğrenmiş konuşuo hemde anlıo yani kürtçe bir dildir . dil demienler bunu düşünsünler annemin diline laf söyletmem !!!annem kürt die müslüman deil die sanmaınnn muşta daha dinine bağlı insanlar war.yhani orada anam namaz kılıomus herseyini yapıomus buradada aynı yhani bi düsünün..
 
Son düzenleme:
---> Kürtçe Bir Dil midir?

bnm annem muşlu orada kürtçe öğrenmiş konuşuo hemde anlıo yani kürtçe bir dildir . dil demienler bunu düşünsünler annemin diline laf söyletmem !!!

Annenın Konustugu Dile Bir Sey söyliyemeyiz cunku annenın konustugu bır dil degil Lehcedir . :)
 
---> Kürtçe Bir Dil midir?

Bir kültür hakkında yorum yaparken o dili kullanan kişilerle olan siyasi muhabbetinizi göz önüne alırsanız eğer, tabiki ortaya gereksiz, verimsiz, nedensiz yorumlar çıkar =)


Burda hangi nedene dayanıp dildir/değildir diyorsunuz onu dahi yazamayacakken, dilin kıstaslarının ne olup/ ne olmadığı konusunda henüz mutabakat sağlanamamışken nasıl böyle kesin ayrımlar yapabiliyorsunuz onu hiç mi hiç anlamıyorum zaten.

sioux dilini kaçımız biliyor? ama bu bir dil. Amerikan kızılderililerinin konuştuğu bu dil için kolaysa ' e öyle madem, dildir' diyebilirsiniz çünkü o kişilerle iligli siyasi görüşleriniz yok. ne tuhafki siyaset perdesini kaldırıp başka konulara başka pencereden bakamıyoruz =)


Kürtçe bilmeyen bir insanın yazdığı yazıya bakıp, inkılap hocasının derste söylediklerine aldanıp burda köksüz yorumlar yapıyorsanız eğer çok yazık derim. Çünkü burada dil konusunu aşıp Kürt arkadaşlarımızı üzecek yorumlar yapılmış ki çok ayıp derecelere ulaşmış, yazık.

Avantaja çeviremiyoruz bu zenginliği, lehçe dil, kültür olarak bize zenginlik katan Kürtçeyi alıp arşınlarca çukurlara atıyoruz üstünüde sıkı sıkı kapatıyoruz çıkamasın, göremeyelim diye. İnsanların anadillerini onlara yasak ediyoruz , anlaşamasınlar- anlayamayalım diye. 'Ya sev Ya terk et' gibi *pohpohçu* bir sözü ilke edinip uç noktalara asıyoruz kökeni Türk olmayıpta bizle yaşayanları.
 
Son düzenleme:
---> Kürtçe Bir Dil midir?

Bir toplum tarafından kendine has biçimiyle Konuşuluyorsa bir dildir ..

Evet Kürtçe Bir Dildir
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst